Pages

Monday 5 September 2011

wakker dier

<a href="http://www.wakkerdier.nl/varkens" target="_blank"><img src="http://www.wakkerdier.nl/uploads/media_items/biggetjes-wide-skyscraper.original.gif" alt="Pasgeboren biggetjes worden al na enkele weken bij de moeder weggehaald. Help de dieren in de vee-industrie. Kijk op http://www.wakkerdier.nl/" border="0" height="600" width="160"></a>
<a href="http://www.wakkerdier.nl/kippen/vleeskuikens" target="_blank"><img src="http://www.wakkerdier.nl/uploads/media_items/kipfilet-wide-skyscraper.original.gif" alt="De kipfilet op je bord is slechts 6 weken oud. Help de dieren in de vee-industrie, kijk op wakkerdier.nl" border="0" height="600" width="160"></a>
<a href="http://www.wakkerdier.nl/konijnen" target="_blank"><img src="http://www.wakkerdier.nl/uploads/media_items/konijnen-leaderboard.original.gif" alt="Elk jaar gaan 2 miljoen konijntjes naar de slacht, na een afschuwelijk leven in een draadgazen kooi | Word Wakker! Kijk op http://www.wakkerdier.nl/" border="0" height="90" width="728"></a>

Elke dag zitten er miljoenen dieren opgesloten in stallen in Nederland, waar ze worden vetgemest, onnatuurlijk gefokt en opgesloten zitten in slechts enkele m2. Biggetjes worden al jong bij hun moeder weggehaald, en de meeste dieren zijn nog niet eens een jaar oud voor ze naar de slacht gaan.
Ik ben vegetarisch, en dat hoeft niet iedereen te zijn (het liefst natuurlijk wel :)) maar met een beetje vleesvermindering en je bewustzijn van al het dierenleed in ons land en in de hele wereld, help je al een heleboel. Praat er eens met je ouders over als je overtuigd bent, en alsjeblieft, doe me een lol en kijk eens op http://www.wakkerdier.nl/. Je kunt er het 'Chick's just wanna have fun'-pakket GRATIS aanvragen en hiermee krijg je meer informatie over alle lieve dieren die voor ons geslacht worden en een vreselijk leven hebben.

Wat kun je doen?:
- met je ouders kun je samen overleggen om een of twee keer in de week vegetarisch te eten, wat ook heel lekker kan zijn, en daarnaast zo veel mogelijk biologisch vlees te eten. Ik moet zeggen, ik als vegetariër heb weleens moeite hoor, met dingen weerstaan, maar op brood heb ik er het minst moeite mee. Kaas, pindakaas, vegetarische kruidenpaté (te koop bij de albert heijn) en al dat soort dingen meer maken het dat ik helemaal geen behoefte meer heb aan salami en gerookt vlees.
wat voorbeelden voor een vleesvervanger:
* gebakken ei
* je hebt diverse vegetarische schijven bij supermarkten
* groenteballetjes
* nepvlees (kan heel lekker zijn maar is wel even zoeken naar het juiste)
* vis is ook heerlijk, vis is ook dierenleed, dat is waar. maar het is gewoon heel moeilijk om het allemaal niet te eten, ooit wil ik het wel gaan proberen.
- als je zelf een blog hebt, besteed er dan even aandacht aan (zoals ik). Op de site van wakker dier kun je bij:  ''wat kun jij doen'' en 'kom in actie' labels downloaden voor je site.
- probeer ook anderen te overtuigen, hou er bijvoorbeeld een spreekbeurt of werkstuk over.
- omdat er veel goede doelen zijn en het heel moeilijk is om de juiste keuze te maken kun je het beste de bekendste doelen apart zetten. Veel doelen zijn vaak slecht georganiseerd en een grote kans dat je geld verkeerd terecht komt. Ik zelf ga proberen van elk maandelijks of wekelijks bedrag een bepaalde hoeveelheid geld opzij te zetten, aan het einde van het jaar ga ik bedenken waar ik het aan wil geven. Wakker dier wil ik sowieso steunen.

Veel succes en ik hoop dat jullie allemaal iets bewuster gaan leven en niet denken: we kunnen er toch niets aan doen. Want samen kunnen we een heleboel, yes we can!

Wat is jullie mening over dierenleed, plaats een reactie.

Mell.

No comments:

Post a Comment

THANKS